0 232 856 60 66 - 0 532 133 21 91 

0 232 856 60 66 - 0 532 133 21 91 

Ozon Filtresi

Baca Gazı Arıtımı için Ozon Jeneratörü

Biz baca gazı arıtma ozon jeneratörü, korona deşarj teknolojisi ile yüksekkaliteli kaynağı. Oksidasyon denitrifikasyon baca gazı arıtma sistemi, NOx,kükürt dioksit ve partiküllü madde gibi kirleticileri aynı anda baca gazındanverimli bir şekilde çıkarabilir ve aynı zamanda diğer kirletici kontroltekniklerini etkilemez.

Biz baca gazı arıtma ozon jeneratörü, korona deşarj teknolojisi ile yüksek kaliteli kaynağı. Oksidasyon denitrifikasyon baca gazı arıtma sistemi, NOx, kükürt dioksit ve partiküllü madde gibi kirleticileri aynı anda baca gazından verimli bir şekilde çıkarabilir ve aynı zamanda diğer kirletici kontrol tekniklerini etkilemez. Geleneksel denitrifikasyon teknolojisinin etkin bir tamamlayıcısı veya ikame teknolojisidir.

 

Ozon Jeneratörü

Günümüzde sanayinin gelişmesi insan nüfusunun artmasıyla çevreye verdiğimiz zararlar sonucunda, her geçen gün bütün canlılar yaşama güçlüğü çekmektedir çünki insanoğlu ekonomik gücü sağlayabilmek adına ekolojik dengelerin bozulmasına neden olmaktadır.

Yaşam alanlarımız  doğamız ve tarım risk altındadır bu noktada bütün insanlığın sorumluluk sahibi olması gerektiğine inanıyoruz ve biz MAYBESA olarak üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getirmek adına yaptığımız AR-GE ler ve farklı üniversitelerden edindiğimiz bilgiler ile ortaya çıkarmış olduğumuz farklı model ve kapasitelerdeki ozon jeneratörleri ile gerek havalandırma sistemlerine gerek havalandırma sistemi olmayan kapalı alanlardaki riskleri en aza indirerek yaşanabilir bir ortam sağladık.

Ozonu Tanıyalım

İsminden de anlaşılacağı üzere ozon üreten cihazlardır. Birçok kullanım alanı olan bu cihazların özellikleri ile ilgili detaylara geçmeden önce, ozonu biraz daha yakından tanımakta fayda vardır.

Ozon, üç adet oksijen atomunun bir araya gelmesiyle oluşmuş inorganik bir moleküldür. Kimyasal formülü O3 olan ozon, oda sıcaklığında gözle çok az bir oranda görülebilecek soluk mavi bir renge, karakteristik ve keskin bir kokuya sahip olan bir gazdır. Dünyanın etrafını saran ve dünyayı güneşten gelen zararlı radyasyondan koruyan ozon, çok etkili mikrop öldürücü ve koku giderici etkisi ile bilinmektedir. Doğru alanlarda doğru şekilde kullanıldığında birçok faydası olan ozonu, suni yöntemlerle üretmenin en pratik yolu ise ozon jenaratörleri ‘dir.

Çalışma alanlarında kullanabilir miyiz?

Ozon, genellikle düşük konsantrasyonlarda insanlara zararı dokunmayan, ancak bakteri gibi mikroorganizmalara karşı öldürücü olan güçlü bir oksitleyicidir. Ozon da diğer güçlü oksitleyici maddeler gibi doğru miktarlarda kullanılmadığında zararlı olabilir. İnsanlar için bulunulan ortamda ozon gazı koku eşiği 0.005-0.02 ppm aralığındadır. Buna göre 200 mg/h ‘e kadar ozon üretim kapasitesine sahip cihazlar ile aynı ortamda çalışmak güvenlidir.W400c cihazı ile  sürekli çalışması durumunda aynı ortamda bulunulmaması gerekmektedir.

Jeneratörlerin ürettikleri ozon miktarı saatte 40 – 50 gram gibi değerlerden başlayıp 70 – 80 kg’a kadar çıkabilmektedir. Üretilen ozon konsantrasyonu da %2 ile %15 arasında değişebilmektedir. Kullanılacak proses tipi ve ozon ihtiyacına göre piyasada farklı kapasitelerde ve özelliklerde cihazlar mevcuttur.

Jeneratörlerin kendisi kadar yedek parça ve aksesuarları da önemlidir. Ozon gazı konsantrasyon analizörü, ozon kaçak dedektörleri, ozon imha ünitesi gibi ürünler sistemin sağlıklı çalışması için en gerekli ekipmanlar arasındadır.

Ozon gazı bakteri ve mikropları öldürür mü?

Ozon gazının sterilize edici gücü tüm bakteri, mikrop, mantar ve küflere karşı kullanılabilmektedir. Zararlı kimyasallara kıyasla daha etkili ve aynı zamanda çevre dostu bir temizleyicidir. Ozon ile sterilizasyonla hem su hem havadaki istenmeyen, hastalık ve kötü kokuya sebebiyet veren tüm zararlılar yok edilir.

W400C ile Ozonlu yağ yapılır mı?

Ozonlu yağ yapımı için en az 5 g/h ozon üretimi olan ve oksijen tüpünden saf oksijen ile beslenen bir ozon jeneratörü kullanılması gerekmektedir. Ozon Jeneratörü Ozon Jeneratörü W400C ile üretilen ozon gazı ozonlu yağ yapımı için yeterli değildir.

Ozonlu yağ nasıl yapılır?

Ozonlu yağ yapmak için ¾ ü su dolu olan cam bir kapta, ozon gazı yağın içine baloncuklar halinde verilir. Bu baloncuklar sayesinde ozon gazı yağın içinde daha fazla yüzeye temas edip hapsedilir. En az 5 g/h ozon üretimi olan ve oksijen tüpünden saf oksijen ile beslenen bir ozon jeneratörü ile ozonlu yağ yapımı mümkündür. Ozonlu yağ yapma süresi kullanılan cihaza ve süreye bağlı olmakla birlikte ortalama üç haftadır.

Ozon jeneratörlerinin ömrü ne kadardır?

Ozon jeneratörlerinin ömrü kullanım süresine ve şartlarına bağlıdır. Ortalama çalışma ömürleri 5000 saat civarındadır.

Hangi kokuları giderir?

Ozon cihazları kullanılarak üretilen ozon gazı ile tüm istenmeyen kokular yok edilebilmektedir. Sigara, is (yangın sonrası), çöp, küf gibi kötü kokular ozon gazı sayesinde ortadan kaldırılabilir. Ozon, kokuyu oda kokuları gibi baskılamak yerine kaynağında yok ederek ferah bir hava oluşturmanıza yardımcı olur.

Ozon gazı zararlı mıdır?

Ozon gazının insan sağlığına etkisi ortamdaki konsantrasyonuna bağlıdır. Ev tipi ozon jeneratörleri ile üretilen ozon miktarı çok düşük miktarda olup insan sağlığına zarar vermez ancak ortamdaki mikroorganizmaları yok edecek etkiye sahiptir. İnsanlar için bulunulan ortamda ozon gazı koku eşiği 0.005-0.02 ppm aralığındadır. Buna göre 200 mg/h ‘e kadar ozon üretim kapasitesine sahip cihazlar ile aynı ortamda çalışmak güvenlidir.

Ozon gazı hamilelere ve çocuklara zarar verir mi?

Ozon gazının insan sağlığına etkisi ortamdaki konsantrasyonuna bağlıdır. Yüksek konsantrasyonlarda uzun süre solunması zararlıdır. Ev tipi ozon jeneratörleri ile üretilen ozon miktarı çok düşük miktarda olup insan sağlığına (hamile ve çocuklara) zarar vermez ancak ortamdaki mikroorganizmaları yok edecek etkiye sahiptir.

Ozon gazı evdeki bitkilere zarar verir mi?

Ozon gazının bitkiler üzerinde kanıtlanmış bir zararı yoktur.

Ozonlu Su Nedir?

Ozon jeneratörleri ile üretilen ozon gazının suyun içinde çözünmesi ile elde edilen sudur.

Ozonlu su nasıl yapılır?

Ozonlu su, ¾ ü dolu olan cam bir kapta, ozon gazının suyun içine baloncuklar halinde verilmesiyle elde edilir. En az 0.4 g/h ozon üretimi olan bir ozon jeneratörü ile ozonlu su yapımı için uygundur. Ozonlu su ozonun yarılanma süresi kısa olması sebebiyle üretildikten sonra kısa bir süre içerisinde türetilmelidir.

Ozonlu su ne kadar süre muhafaza edilir?

Ozonlu su, ortam sıcaklığına ve ozon konsantrasyonuna bağı olmak şartı ile ortalama 5-10 dk süre ile muhafaza edilebilir. Buzdolabında saklanırsa bu süre daha da uzar.

Ozonlu su içilir mi?

İçme suyu ozonlandığı takdirde içilmesi faydalıdır. Özellikle ağız ve diş sağlığı ve sindirim sistemi için faydaları kanıtlanmıştır. Yemeklerden yarım saat önce veya iki saat sonra içilmesi uygundur, yemek sırasında içilmemelidir.

Ozonlu su ile sebze meyveler yıkanır mı?

Sebze ve meyvelerin üzerinde insan sağlığına zarar veren bakteri, mikrop, tarım ilacı ve kimyasalların giderilmesinde doğal bir yöntem olan ozonlu su ile yıkama yapılması faydalıdır. Örneğin Ozon Jeneratörü W400C ile üretilen ozonlu su ile sebze ve meyve yıkama yapılabilir.Ozonlu su ile yıkama işlemini gerçekleştirdikten sonra meyve ve sebzeleri durulayınız.

Araç tipi ozon cihazlarını seyir halinde kullanabilir miyim?

Araç tipi ozon jeneratörleri çok düşük seviyede ozon gazı üretimi yaptığı için aynı ortamda bulunulması uygundur. Ozonun hafif bir kokusu vardır, bu kokuya bir hassasiyet söz konusu değilse seyir halinde kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Ozon cihazları akvaryumlar için kullanılır mı?

Akvaryumlarda ozon jeneratörleri ile üretilen ozonun kullanılması ile su kalitesi artırılır ve dezenfeksiyon işlemi yapılır. Aynı zamanda bakteri ve virüsleri ortadan kaldırarak canlılar için en uygun yaşam ortamı oluşturmaya yardımcı olur.

Ozon gazı akvaryum balıklarına zarar verir mi?

Düşük konsantrasyonlarda üretilen ve uygun sürelerde uygulanan ozon gazı canlılara zarar vermemektedir.

Havuzların sterilizasyonunda ozon kullanılır mı?

Ozon gazı havuz sterilizasyonunda etkin ve yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Klordan daha etkili olmasının yanında, cilde veya gözlere bir zararı yoktur

Ozon jeneratörleri;

Ozon jeneratörlerinin garanti süresi ne kadardır?

Ozon jeneratörlerinin garanti süresi 2 senedir.

1886 yılında ozon hakkındaki ilk çalışmalar Fransa’da başladı.

1906 yılında Fransa’nın Nice kentinde ilk ozonlu su arıtma tesisi kuruldu.

ABD’nin Los Angeles şehri dünyadaki en büyük ozonlu içme suyu arıtma tesisine sahiptir.

Türkiye’de üretilen ambajlı içme sularının tamamı, dünyadakilerin ise tamamına yakını ozonlanmaktadır.

Ozon atık suların temizlenmesinde ve toksik atıkların giderilmesinde kullanılmaktadır.

Ozon gıda sanayisi sularının dezenfeksiyonunda ve gıda sanayinde klora alternatif olarak kullanılmaktadır.

Ozon büyük akvaryumlar ve balık yetiştirme çiftliklerinde kullanılmaktadır.

Ozon hotel odaları, gemiler, arabalar ve yangın dumanına maruz kalmış yapılarda hava temizliği ve koku gideriminde kullanılmaktadır.

Ozon dünyanın her yerinde gerek ticari gerek evsel onbinlerce havuz ve spada kullanılmaktadır.

Ozon Nasıl Üretilir?

Ozon üretimi, oksijen molekülünün oldukça kararsız olan oksijen atomlarının parçalanmasıyla başlar.

Ozon jeneratörlerinde ozon üretim yöntemi olarak “corona- discharge” yöntemi kullanılmaktadır. Elektrotlarla sabit elektrik akımı verilerek elektronları hızlandırmak suretiyle kinetik enerji kazandırıp, oksijen molekülündeki çift bağ parçalanarak bu işlem sonunda açığa çıkan iki oksijen atomu; ozon oluşturmak üzere diğer bir oksijen molekülü ile tepkimeye girer.

Ürün Seçenekleri

Alana Özel Havalandırma

Garantili Hizmet

Montaj ve Parça Garantisi

Profesyonel Ekip

Ürün ve Servis Hizmeti

Sosyal Medya

Sosyalmedya da bizi takip edebilirsiniz.

0 232 856 60 66

0 532 133 21 91

Yedi Eylül Mahallesi 5528 Sokak,
No: 69/3 Torbalı / İZMİR

Copyright © 2021 Venio Agency